Zgodovina

Začetki gostilne, ki je svoje goste razvajala z domačimi jedmi, segajo v daljno leto 1854, ko sta zakonca Karel in Marija Vičič prvič odprla njena vrata. Pred tem sta se ukvarjala s sedlarstvom, od tod tudi njeno ime »Pri Sotlarjevih« (nem. sattler - sedlar). Podgrad je bil v tistem času središče političnega in upravnega življenja, tako so se v gostilni vsakodnevno zbirali državni uslužbenci. Konec 19. stoletja se je med Slovenci krepila narodna zavest, izobraženci so vsak na svojem področju veliko storili za narod.
V gostilni so samoiniciativno zbirali prispevke za Prešernov spomenik, ki je bil odkrit 10. septembra 1905 v Ljubljani. Zaradi svojega domoljubnega delovanja sta v času italijanske okupacije lastnika izgubila licenco za gostinstvo. Preživljala sta se tako, da sta mimoidočim oddajala sobe. Leta 1968 sta gostilno ponovno odprla sin Srečko in vnuk Jadran Vičič, leta 1981 pa jo je prevzel Jadranov sin, Karlo, ki z ženo Denio še danes ohranja in nadaljuje družinsko tradicijo. Lokal je bil postopoma renoviran (korenito leta 2017), vendar se lastniki ves čas trudimo ohranjati tradicijo in krajevni značaj.

Ponudba

Za vas skrbno pripravljamo domače lokalne jedi, nudimo pa tudi druge mednarodne dobrote, saj se pri nas ustavljajo tudi tuji gostje. Še dandanes kuhamo po tradicionalnih receptih (kot naša pranona leta 1854), saj so se recepti skrbno ohranili in prenašali iz roda v rod. Nudimo jedi po naročilu, pripravljamo poslovna kosila in večerje za večje skupine, ponudba jedi se prilagaja letnim časom in željam gostov.

Suhomesnati izdelki in siri

Enolončnice in juhe

Domače testenine in njoki

Divjačinske jedi

Odojek na ražnju

Domače pice

Sladice

Galerija

Kje smo?

Urnik

Ponedeljek Zaprto
Torek Zaprto
Sreda 11.00 - 22.00
Četrtek 11.00 - 22.00
Petek 11.00 - 22.00
Sobota 11.00 - 22.00
Nedelja 11.00 - 22.00
Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke, ki so nujni za nemoteno delovanje. S klikom na "sprejmem" soglašate z uporabo le teh.